Пешеходци, велосипедисти и шофьори - КАТ проверява на всички фронтове от

...
Пешеходци, велосипедисти и шофьори - КАТ проверява на всички фронтове от
Коментари Харесай

Официално от КАТ: Зимните гуми не са задължителни, но има едно важно условие!

Пешеходци, велосипедисти и водачи - КАТ ревизира на всички фронтове от началото на месеца, а през днешния ден в Пловдив се организира и следващата серия от акция "Зима ", стартирала от началото на месеца, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Пешеходците са във фокуса на органите на реда за втори следващ път в границите на месеца, описа инсп. Ботьо Гиргинов. Следи се тяхното държание като участници в придвижването, само че също по този начин и за водачи, отнемащи предимството им на зебри. 
Паралелно тече инспекция на велосипедисти и наличното им съоръжение, както и на техническата редовност на колите, работеща осветителна система, чистачки и гуми. "Напомняме, че в зимния интервал водачите са длъжни да ръководят или със зимни гуми, или с гуми с грайфер най-малко 4 милиметра " , разяснява Гиргинов. 
Вниманието на органите на реда е ориентирано и към потреблението на колани и детски столчета. По този параграф се ревизират освен лидерът и пасажерът до него, само че и пасажерите, возещи се на задната седалка. Реално всички са длъжни да бъдат с колани (с изключение на колите, които нямат инсталирани системи на задната седалка).
Санкцията за без колан - и за водачи, и за пасажери, е 50 лв.. При установена техническа неизправност с риск за пораждане на случай, автомобилът неотложно се стопира от придвижване, при по-леки неизправности лидерът се глоби по Закона за придвижване по пътищата. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР